КУПИ ТУК
След години търсене на най-фините нотки при дестилация и следване на максимата, че „животът трябва да е просто вкусен”, Glenmorangie събира експертите с най-сръчните ръце и изтънчен небце – шеф Алекс Иванчев и Алекс Петков, за да създадат най-неустоимите десертни коктейли и най-вкусните коктейлни десерти

След години търсене на най-фините нотки при дестилация и следване на максимата, че „животът трябва да е просто вкусен”...Glenmorangie събира експертите с най-сръчните ръце и изтънчен небце – шеф Алекс Иванчев и Алекс Петков, за да създадат най-неустоимите десертни коктейли и най-вкусните коктейлни десерти

Glenmorangie The Original

В първия епизод на „Просто вкусно“ ви представяме Glenmorangie Original. Фините цитрусови аромати и изкусителните сладки нотки на уискито – от портокал, през мед, ванилов крем и праскова, вдъхновиха шеф Алекс Иванчев и Алекс Петков да приготвят десертна интерпретация на Sour коктейл и неустоим печен прасковен мус. А междувременно разказват историята на това емблематично сингъл малц уиски и издават любопитната връзка между Glenmorangie и жирафите.

Портокалов кейк с GLENMORANGIE THE ORIGINAL, прасковен мус и ванилов крем

Как щеше да изглежда GLENMORANGIE THE ORIGINAL, ако беше десерт? Като едно изкусително съчетание от  три основни компонента, в които откриваме богатите вкусове на THE ORIGINAL.

Основата е портокалов кейк, който идеално кореспондира с преобладаващия цитрусов вкус на GLENMORANGIE THE ORIGINAL. Прасковеният мус добавя още фини нюанси към десерта, подобно на плодовия характер на уискито.

Glenmorangie Lasanta

Lasanta е като „залез в чаша“, а коктейлът, който най-добре разкрива красивите му отблясъци, е интерпретация на класическия “Old Fashion”…

Glenmorangie The Quinta Ruban

В третия епизод на „Просто вкусно“ се впускаме на уиски пътешествие сред дивата природа с Glenmorangie The Quinta Ruban. Това уиски е като тъмна и възхитителна гора, в която вятърът свисти и носи аромати на мента…

Glenmorangie The Nectar D’Or

В четвъртия епизод на „Просто вкусно“ ви представяме Glenmorangie The Nectar D’Or – едно истинско десертно мечтание. Уискито отлежава в дъбови бъчви от бърбън и от сладко бяло вино, на което дължи изключителната си кадифена текстура и ароматите на бял шоколад, лимонов крем, карамел, джинджифил…

В първия епизод на „Просто вкусно“ ви представяме Glenmorangie Original. Фините цитрусови аромати и изкусителните сладки нотки на уискито – от портокал, през мед, ванилов крем и праскова, вдъхновиха шеф Алекс Иванчев и Алекс Петков да приготвят десертна интерпретация на Sour коктейл и неустоим печен прасковен мус. А междувременно разказват историята на това емблематично сингъл малц уиски и издават любопитната връзка между Glenmorangie и жирафите.

Портокалов кейк с GLENMORANGIE THE ORIGINAL, прасковен мус и ванилов крем

Как щеше да изглежда GLENMORANGIE THE ORIGINAL, ако беше десерт? Като едно изкусително съчетание от  три основни компонента, в които откриваме богатите вкусове на THE ORIGINAL.

Основата е портокалов кейк, който идеално кореспондира с преобладаващия цитрусов вкус на GLENMORANGIE THE ORIGINAL. Прасковеният мус добавя още фини нюанси към десерта, подобно на плодовия характер на уискито. А ваниловият крем идеално завършва комбинацията от вкусове, аромати и текстури, за пълна наслада. Просто вкусно!

SOUR КОКТЕЙЛ С GLENMORANGIE THE ORIGINAL

50 мл GLENMORANGIE THE ORIGINAL
30 мл фреш лимон
20 мл сироп от карамелизирани банани и ванилия
2 мл битер портокал
15 мл яйчен белтък

Смесваме всички съставки без яйчения белтък в подходяща висока чаша за коктейли. Отгоре добавяме белтъка и декорираме. Остава просто да се насладим на вкуса!

Glenmorangie Lasanta

Във втория епизод на „Просто вкусно“ ви представяме Glenmorangie Lasanta – една истинска буря от вкусове, отлежала 12 години в бурета от бърбън и от шери. А резултатът е експлозия от стафиди, мед, шоколад и канела. Шеф Алекс Иванчев и Алекс Петков пресъздадоха тази неустоима сладост под формата на неустоим десерт и завладяващ сетивата “Old Fashion” коктейл. Вижте още интересни факти за изкусителното Glenmorangie Lasanta във видеото.

Lasanta е като „залез в чаша“, а коктейлът, който най-добре разкрива красивите му отблясъци, е интерпретация на класическия “Old Fashion”.

“Old fashion” коктейл с Glenmorangie Lasanta

60 мл Glenmorangie Lasanta
10 мл сироп солен карамел, овкусен с канела и звездовиден анасон
4 мл битер орех
2 мл битер шоколад чаша за алкохол

Ето и каква десертна интерпретация създаде шеф Иванчев с помощта на Lasanta: основа от хрупкава бисквита от какао и какаови зърна, кремообразен мус от натурален шоколад и втори изкусителен крем от запарени в уиски Lasanta стафиди. А най-отгоре – сладък завършек от медна пита, приготвена от мед и канела. Просто вкусно!

Glenmorangie The Quinta Ruban

В третия епизод на „Просто вкусно“ се впускаме на уиски пътешествие сред дивата природа с Glenmorangie The Quinta Ruban. Това уиски е като тъмна и възхитителна гора, в която вятърът свисти и носи аромати на мента, черен шоколад и портокал. Тези сладки свежи вкусове оживяват в десертната интерпретация на шеф Алекс Иванчев и в коктейл “Collins” от Алекс Петков.

Богатите вкусове на Glenmorangie The Quinta Ruban перфектно се разкриват и под формата на коктейл вид “Collins”.

“Collins” коктейл с Glenmorangie The Quinta Ruban

50 мл Glenmorangie The Quinta Ruban
30 мл шръб с мандарина и джинджифил
15 мл фреш лайм
45 мл ябълков сайдер чаша Collins

Комбинацията от мистични вкусове на The Quinta Ruban можем да усетим и в смел десерт, вдъхновен от природата. Съчетанието на шоколадова плака със сурови какаови зърна, хрупкава бисквита с орехи и мус от прясна мента с бял шоколад и ментово желе е истинска провокация за вкусовите рецепти. Един десерт, уловил духа на приключенския The Quinta Ruban. Просто вкусно!

Glenmorangie The Nectar D’Or

В четвъртия епизод на „Просто вкусно“ ви представяме Glenmorangie The Nectar D’Or – едно истинско десертно мечтание. Уискито отлежава в дъбови бъчви от бърбън и от сладко бяло вино, на което дължи изключителната си кадифена текстура и ароматите на бял шоколад, лимонов крем, карамел, джинджифил. Шеф Алекс Иванчев и Алекс Петков не издържаха на сладкото изкушение и претвориха тези вкусове в съвършения коктейлен десерт и опияняващия десертен коктейл. Вижте още за магията на Glenmorangie във видеото.

The Nectar D’Or събира толкова сладки вкусове, че когато го добавим в коктейл, сякаш отпиваме истински десерт на глътки.

“Highball” коктейл с Glenmorangie The Nectar D’Or

50 мл Glenmorangie The Nectar D’Or
20 мл фреш лайм
15 мл бадемов ликьор
2 даша битер орех топ с джинджифилова бира чаша highball

Вкусът на Nectar d’Or  наподобява десертът на мечтите ни! А ето така би изглеждало това сингъл малц уиски, претворено в реален сладкиш: бадемов блат, покрит с лимонов кърд, захаросани парченца пикантен джинджифил и хрупкава основа от бял препечен шоколад. А в центъра е сгушена изкусителна кокосова целувка. Просто вкусно!