КУПИ ТУК

След години търсене на най-фините нотки при дестилация и следване на максимата, че „животът трябва да е просто вкусен”, Glenmorangie  събира експертите с най-сръчните ръце и изтънченo небце – шеф Алекс Иванчев и Алекс Петков, за да създадат най-неустоимите десертни коктейли и най-вкусните коктейлни десерти.

 

Glenmorangie The Original

В първия епизод на „Просто вкусно“ ви представяме Glenmorangie Original. Фините цитрусови аромати и изкусителните сладки нотки на уискито – от портокал, през мед, ванилов крем и праскова, вдъхновиха шеф Алекс Иванчев и Алекс Петков да приготвят десертна интерпретация на Sour коктейл и неустоим печен прасковен мус. А междувременно разказват историята на това емблематично сингъл малц уиски и издават любопитната връзка между Glenmorangie и жирафите.

Портокалов кейк с GLENMORANGIE THE ORIGINAL, прасковен мус и ванилов крем

Как щеше да изглежда GLENMORANGIE THE ORIGINAL, ако беше десерт? Като едно изкусително съчетание от  три основни компонента, в които откриваме богатите вкусове на THE ORIGINAL.

Основата е портокалов кейк, който идеално кореспондира с преобладаващия цитрусов вкус на GLENMORANGIE THE ORIGINAL. Прасковеният мус добавя още фини нюанси към десерта, подобно на плодовия характер на уискито. А ваниловият крем идеално завършва комбинацията от вкусове, аромати и текстури, за пълна наслада. Просто вкусно!

SOUR КОКТЕЙЛ С GLENMORANGIE THE ORIGINAL

50 мл GLENMORANGIE THE ORIGINAL
30 мл фреш лимон
20 мл сироп от карамелизирани банани и ванилия
2 мл битер портокал
15 мл яйчен белтък

Смесваме всички съставки без яйчения белтък в подходяща висока чаша за коктейли. Отгоре добавяме белтъка и декорираме. Остава просто да се насладим на вкуса!