След години търсене на най-фините нотки при дестилация и следване на максимата, че „животът трябва да е просто вкусен”...Glenmorangie събира експертите с най-сръчните ръце и изтънчен небце – шеф Алекс Иванчев и Алекс Петков, за да създадат най-неустоимите десертни коктейли и най-вкусните коктейлни десерти
В първия епизод на „Просто вкусно“ ви представяме Glenmorangie Original. Фините цитрусови аромати и изкусителните сладки нотки на уискито – от портокал, през мед, ванилов крем и праскова, вдъхновиха шеф Алекс Иванчев и Алекс Петков да приготвят десертна интерпретация на Sour коктейл и неустоим печен прасковен мус. А междувременно разказват историята на това емблематично сингъл малц уиски и издават любопитната връзка между Glenmorangie и жирафите.
Портокалов кейк с GLENMORANGIE THE ORIGINAL, прасковен мус и ванилов крем
Как щеше да изглежда GLENMORANGIE THE ORIGINAL, ако беше десерт? Като едно изкусително съчетание от три основни компонента, в които откриваме богатите вкусове на THE ORIGINAL.
Основата е портокалов кейк, който идеално кореспондира с преобладаващия цитрусов вкус на GLENMORANGIE THE ORIGINAL. Прасковеният мус добавя още фини нюанси към десерта, подобно на плодовия характер на уискито.
Glenmorangie Lasanta
Lasanta е като „залез в чаша“, а коктейлът, който най-добре разкрива красивите му отблясъци, е интерпретация на класическия “Old Fashion”…
Glenmorangie The Quinta Ruban
В третия епизод на „Просто вкусно“ се впускаме на уиски пътешествие сред дивата природа с Glenmorangie The Quinta Ruban. Това уиски е като тъмна и възхитителна гора, в която вятърът свисти и носи аромати на мента…
Glenmorangie The Nectar D’Or
В четвъртия епизод на „Просто вкусно“ ви представяме Glenmorangie The Nectar D’Or – едно истинско десертно мечтание. Уискито отлежава в дъбови бъчви от бърбън и от сладко бяло вино, на което дължи изключителната си кадифена текстура и ароматите на бял шоколад, лимонов крем, карамел, джинджифил…
Responsible drinking
Modern Slavery
Environment
Partnership
Covid-19
s172-statement
Working with us
Being part of LVMH
Current vacancies
Privacy & Cookies
Terms & Conditions
Contact us
Press Office
Follow us
Авенди ООД – Официален вносител за България, Адрес: бул. “Искърско шосе” № 7, Търговски център „Европа”, сграда 12, ет. 2
Телефон: +359 2 973 1181 И-мейл: office@avendi.bg
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
В първия епизод на „Просто вкусно“ ви представяме Glenmorangie Original. Фините цитрусови аромати и изкусителните сладки нотки на уискито – от портокал, през мед, ванилов крем и праскова, вдъхновиха шеф Алекс Иванчев и Алекс Петков да приготвят десертна интерпретация на Sour коктейл и неустоим печен прасковен мус. А междувременно разказват историята на това емблематично сингъл малц уиски и издават любопитната връзка между Glenmorangie и жирафите.
Портокалов кейк с GLENMORANGIE THE ORIGINAL, прасковен мус и ванилов крем
Как щеше да изглежда GLENMORANGIE THE ORIGINAL, ако беше десерт? Като едно изкусително съчетание от три основни компонента, в които откриваме богатите вкусове на THE ORIGINAL.
Основата е портокалов кейк, който идеално кореспондира с преобладаващия цитрусов вкус на GLENMORANGIE THE ORIGINAL. Прасковеният мус добавя още фини нюанси към десерта, подобно на плодовия характер на уискито. А ваниловият крем идеално завършва комбинацията от вкусове, аромати и текстури, за пълна наслада. Просто вкусно!
“SOUR” КОКТЕЙЛ С GLENMORANGIE THE ORIGINAL
50 мл GLENMORANGIE THE ORIGINAL
30 мл фреш лимон
20 мл сироп от карамелизирани банани и ванилия
2 мл битер портокал
15 мл яйчен белтък
Смесваме всички съставки без яйчения белтък в подходяща висока чаша за коктейли. Отгоре добавяме белтъка и декорираме. Остава просто да се насладим на вкуса!
Glenmorangie Lasanta
Във втория епизод на „Просто вкусно“ ви представяме Glenmorangie Lasanta – една истинска буря от вкусове, отлежала 12 години в бурета от бърбън и от шери. А резултатът е експлозия от стафиди, мед, шоколад и канела. Шеф Алекс Иванчев и Алекс Петков пресъздадоха тази неустоима сладост под формата на неустоим десерт и завладяващ сетивата “Old Fashion” коктейл. Вижте още интересни факти за изкусителното Glenmorangie Lasanta във видеото.
Lasanta е като „залез в чаша“, а коктейлът, който най-добре разкрива красивите му отблясъци, е интерпретация на класическия “Old Fashion”.
“Old fashion” коктейл с Glenmorangie Lasanta
60 мл Glenmorangie Lasanta
10 мл сироп солен карамел, овкусен с канела и звездовиден анасон
4 мл битер орех
2 мл битер шоколад чаша за алкохол
Ето и каква десертна интерпретация създаде шеф Иванчев с помощта на Lasanta: основа от хрупкава бисквита от какао и какаови зърна, кремообразен мус от натурален шоколад и втори изкусителен крем от запарени в уиски Lasanta стафиди. А най-отгоре – сладък завършек от медна пита, приготвена от мед и канела. Просто вкусно!
Glenmorangie The Quinta Ruban
В третия епизод на „Просто вкусно“ се впускаме на уиски пътешествие сред дивата природа с Glenmorangie The Quinta Ruban. Това уиски е като тъмна и възхитителна гора, в която вятърът свисти и носи аромати на мента, черен шоколад и портокал. Тези сладки свежи вкусове оживяват в десертната интерпретация на шеф Алекс Иванчев и в коктейл “Collins” от Алекс Петков.
Богатите вкусове на Glenmorangie The Quinta Ruban перфектно се разкриват и под формата на коктейл вид “Collins”.
“Collins” коктейл с Glenmorangie The Quinta Ruban
50 мл Glenmorangie The Quinta Ruban
30 мл шръб с мандарина и джинджифил
15 мл фреш лайм
45 мл ябълков сайдер чаша Collins
Комбинацията от мистични вкусове на The Quinta Ruban можем да усетим и в смел десерт, вдъхновен от природата. Съчетанието на шоколадова плака със сурови какаови зърна, хрупкава бисквита с орехи и мус от прясна мента с бял шоколад и ментово желе е истинска провокация за вкусовите рецепти. Един десерт, уловил духа на приключенския The Quinta Ruban. Просто вкусно!
Glenmorangie The Nectar D’Or
В четвъртия епизод на „Просто вкусно“ ви представяме Glenmorangie The Nectar D’Or – едно истинско десертно мечтание. Уискито отлежава в дъбови бъчви от бърбън и от сладко бяло вино, на което дължи изключителната си кадифена текстура и ароматите на бял шоколад, лимонов крем, карамел, джинджифил. Шеф Алекс Иванчев и Алекс Петков не издържаха на сладкото изкушение и претвориха тези вкусове в съвършения коктейлен десерт и опияняващия десертен коктейл. Вижте още за магията на Glenmorangie във видеото.
The Nectar D’Or събира толкова сладки вкусове, че когато го добавим в коктейл, сякаш отпиваме истински десерт на глътки.
“Highball” коктейл с Glenmorangie The Nectar D’Or
50 мл Glenmorangie The Nectar D’Or
20 мл фреш лайм
15 мл бадемов ликьор
2 даша битер орех топ с джинджифилова бира чаша highball
Вкусът на Nectar d’Or наподобява десертът на мечтите ни! А ето така би изглеждало това сингъл малц уиски, претворено в реален сладкиш: бадемов блат, покрит с лимонов кърд, захаросани парченца пикантен джинджифил и хрупкава основа от бял препечен шоколад. А в центъра е сгушена изкусителна кокосова целувка. Просто вкусно!
Follow us